Cornflakeskyckling

4 port
4 kycklingfileér
50 g smör
1½ dl cornflakes
1 dl valfi riven ost
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk oregano
salt
peppar
chilipeppar
1. Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och chilipeppar och lägg dem i en smord form.
2. Smält matfettet till paneringen. Smula cornflakes med handen. Blanda ner smulorna i fettet och tillsätt riven ost, pressad vitlök och oregano. Fördela paneringen på kycklingen.
3. Stek mitt i ugnen i 225 grader tills kycklingfiléerna är helt genomstekta och paneringen har fått en fin gyllenbrun färg, ca 20-30 minuter.
2. Smält matfettet till paneringen. Smula cornflakes med handen. Blanda ner smulorna i fettet och tillsätt riven ost, pressad vitlök och oregano. Fördela paneringen på kycklingen.
3. Stek mitt i ugnen i 225 grader tills kycklingfiléerna är helt genomstekta och paneringen har fått en fin gyllenbrun färg, ca 20-30 minuter.
Smaklig Måltid
Kommentarer
Trackback