Räksoppa

4 pers
600 g oskalade räkor
1 gul lök
1 msk tomatpure
1 pytten liten bit chili
6 dl fiskfuljong ( tärning )
1 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
1 kruka dill
salt och peppar
Skala räkorna och lägg dom i en skål och sätt i kylen. Spara skalen i en gryta. Hacka chili och lök fint och släng ner i grytan. Fräs skal, lök och chili en stund i 1 msk olivolja. Rör ner tomatpure och låt fräsa lite till. Häll på vin och buljong och låt koka i ca 13 minuter. Sila sen bort skalen och vispa lätt ner vispgrädden. Smaka av med salt och peppar och klipp ner lite dill.
Lägg en näve räkor i varsin skål och slå på soppan.
Dekorera med en dillkvist och en skiva citron. Vitlöksbröd e gott att doppa till.
Smaklig Spis