Gryma Ungsrostade Potatisar



4 Pers
20 lika stora potatisar
Salt & Peppar
Smaksättning
2 dl olivolja
10 vitlöksklyftor
½ kruka av någon av dessa här under
Rosmarin
Timjan
Salvia
 
Gör så här:
Sätt ungnen på 225
Skala potatisen och lägg dom i en gryta och häll på vatten så det täcker potatisen, salta ordentligt.
Koka potatisen i 10 minuter. Häll av vattnet och ställ tillbaka potatisen på plattan och ånga av potatisen.
Häll potatisen på en ugnsplåt och ringla över lite olivolja och salta och peppra lite.
Släng in i ugnen i 30 minuter.
Medans potatisen är i ugnen så gör du smaksättningen. Blanda olja, skalade vitlökar och den örten du valt.
Efter 30 minuter så tar du ut potatisen och trycker på dom med en potatispress så dom blir lite plattare och häller på smaksättningen.
In i ugnen igen i 35 minuter.

SMAKLIG MÅLTID!


Kommentarer
Postat av: Jenny

Ja, de här var verkligen supergoda!! Har du lagt in kycklingen som du hade till potatisen, när du bjöd oss på middag? Skulle vilja ha receptet... Kram Jenny

2011-01-23 @ 14:36:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0