Sötsyrlig rödvinssås 6 pers

4 dl rött vin
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
5 timjankvistar
2 msk socker
4 dl vatten + 3 msk konc kalvfond
3 msk balsamvinäger
1 msk Maizena utrörd i vatten att reda med
1 msk att steka i
salt och peppar
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs löken i lite smör i en gryta med timjankvistarna ca 3-5 min.
Häll i socker och blanda och låt steka med några minuter.
Häll på vin, vatten, fond och balsamvinäger. Låt koka ihop till hälften återstår.
Sila såsen och häll tillbaka i grytan och låt den koka upp och red av med lite maizena. Låt såsen sjuda i 2 minuter.
Låt svalna och ställ kallt.
Hit kan du förbereda dagen innan.
Vid servering: Värm såsen under omröring, vispa ner 2 msk smör.
Smaka av med salt och peppar.
Kommentarer
Trackback