Balsamvinägersås



6 pers

½ gul lök
½ rödlök
1 vitlöksklyfta delad på mitten
2 lagerblad
6 svartpepparkorn
6 vitpepparkorn
Lite cayeenpeppar
2 dl balsamvinäger
7 dl kycklingbuljong ( 7 dl vatten + 1½ kycklingbuljongtärning )
½ dl vispgrädde
salt
peppar

Gör så här

Hacka lökarna i grova bitar. Släng ner lökarna och alla kryddorna i en gryta.
Fräs upp dom med lite smör. Häll på balsamvinägern och låt det koka livligt i ca 10 minuter eller tills såsen blir sirapstjock. Slå på buljongen och låt allt koka tills det återstår ca 3 dl.
Sila bort kryddorna och häll i grädde och smaka av med salt och peppar.

Grym sås till kycklling och kött

                                                          SMAKLIG MÅLTID


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0