En dröm att bli fotbolls proffs...



Tog en bild på min dotter i helgen. Hon skulle ha den till någon fotbollsida på nätet.
En grym tjej på fotboll som alltid ger allt och jag tror att hennes dröm är att bli fotbollsproffs.

Jag tror på henne för hon " Vill man så kan man " eller hur Milla?

Puss och Kram Johan

När solen lyser behöver man bra glasögon !



What´s Up

Fisk är såååå gott .....



På långfredagen va det äntligen dax att slänga i båten uppe i Örkeljunga.
Jag och min kompis Patrik åkte hemmifrån kl 06.00 och båten va i lite efter 7.

Det tog inte lång tid innan denna fina matgädda låg i båten, 1-0 till Patrik.
Det blev 2 gäddor till så slutresultatet blev 2-1 till Patrik.
En underbar dag med massa sol och frisk luft.

En nyfångad gädda är så gott.

Så gör som vi, ut i båten och fånga din egna gädda.

Skitfiske på er !!!!!!

Pasta Med Basilka Och Räksås



4 Pers

1 burk philadelphiaost basilika
2½ dl cream fraisch
½ dl vispgrädde
2 msk hummerfond
½ lök
150 g skalade räkorna
Salt & Peppar

Fräs löken snabbt i lite olja. Häll sen på philadelphiaosten, cream fraischen, grädden och fonden.
Smaka av med salt och peppar.
När pastan nästan e klar häll i räkorna, men låt såsen inte koka!!!!

Servera med vitlöksbröd och sallad.


Smaklig Spis / Johan

Pizza



1 Plåt

Degen
5½ dl vetemjöl
75 g smör
2 dl mjölk
1½ tsk bakpulver
1 tsk salt

Tomatsås
1½ dl ketchup
½ dl sweetchilisås
1 pressad vitlöksklyfta
Salt & Peppar

Fyllning
Det du själv tycker om. Pizzan på bilden har svamp,räkor,kräftstjärtar och coctailtomater och sist riven ost.
Men glöm för all del inte oreganon !!!!!

225 grader i 15-20 minuter

                                                Smaklig Måltid !



Glöm inte att ........

                             
Många är inne och kollar läget men inte så många av er skriver något.
Så gör mig en tjänst, kommentera gärna

Mvh Johan



Odla eget, super gott !!!!



Måste bara slå ett slag för egen odlade grönsaker.
I vårt " andra " kök driver jag upp tomater, gurka, chili, paprika, jalapenos och pumpa. Krävs inte så mycket av bara lite vatten värme ljus och kärlek.

Finns inget bättre än att gå ut i sin trädgård i sommar och plocka lita av sina egna grönsaker.
Så har ni inte börjat så era frön så sätt fart!

Om ni nu inte hinner plantera så kanske jag kan undvara en planta eller två.

Plantera nu så det ryker / Johan

Halv åtta hos oss mig....trerätter

Kvällens förrätt, Vitlöksbröd med het majonäs



4 pers

6 st vitlöksbaguetter

Het Majonäs
1 röd chili, välj själv styrka
1 ägg
1 msk vitvinsvinäger
1 msk fransk senap
1 msk tomatpuré
2 1/2 dl olja
1/2 tsk salt, gärna flingsalt

1. Skölj och kärna ur chilin. Mixa chili, ägg, vinäger, senap och tomatpuré med mixerstav eller i en liten matberedare.
2. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle. Smaka av med salt.

Kvällens Varmrätt Tortillakorg med tacosgryta och ostnachochips



4 pers

4 tortilla bröd
4 kycklingfileér
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
½ påse fajitakryddor
ett par nävar nachochips
riven ost

Stek tortillabröden snabbt i ett stekjärn och stoppa ner dom i en lagom stor skål. Ställ in dom sen i ugnen i ca 15 på 175 grader.
Skär kycklingen i bitar och stek den med den hackade löken. Häll på fond och fajitakryddorna. Låt steka en liten stund till och slå sen på grädden. Låt grytan koka på svag värme ca 15 minuter.
Lägg lite nachochips på en plåt och strö riven ost på. Släng in dom i ugnen på 200 grader i ca 5 minuter.

Fyll skålarna med grytan och lägg nachochipsen bredvid på tallriken. En klick het majonäs och salsasås är gott till.

Smaklig Måltid

Kvällens Efterrätt: Smördeg med bär och hemmagjord glass



4 pers

4 smördegsplattor
100 g blandade bär
2 dl riven mandelmassa
1 uppvispat ägg
2 msk florsocker

Gör så här:
Lägg smördegen på en plåt. Pensla dom med uppvispat ägg. Lägg i mitten först riven mandelmassa sen bären.
Släng in dom i ugnen i 200 grader tills dom fått fin färg. Låt dom vila en stund innan du puddrar över florsocker.

Blandadbär Glass

300 blandade bär
3 dl vispgrädde
3 ägg
1½ tsk vaniljsocker
5 msk florsocker

Om du använder frysta bär, låt dem ligga framme lite så de tinar lite grann. Vispa äggen, vaniljsockret och florsockret. Tillsätt bären och vispa lite så att blåbären mosas lite grann men inte helt och smeten blir blå/röd. Vispa grädden. Rör ner grädden i bärssmeten.

Häll smeten i en form eller plastburk med lock. Ställ in i frysen. Rör om efter ca 2 timmar för att inte alla bär ska ligga på botten när glassen är klar. Frys ytterligare 2 timmar (eller längre).

 Låt stå ½ timme i rumstemperatur eller 2 timmar i kylskåp innan servering. Servera! Ät och njut!






3 rätters ikväll...



Ikväll så ska jag bjuda min underbara familj på 3 rätters. Har ju vabbat hela dagen så när Ida sov så kokade jag ihop kvällens rätter.
Det blir till förrätt vitlöksbröd med en egen het majonäs.
Huvudrätten blir tortillaskål fylld med en tacosgryta och ris. Serveras med en guacemole dipp, salsasås och nachochips.
Till efterrätt blir det Johan egna smördegspaj med hemmagjord glass.

Kommer att lägga upp bilder senare.

Ha det gott så länge // Johan

RSS 2.0