Halv åtta hos oss mig....trerätter

Kvällens förrätt, Vitlöksbröd med het majonäs



4 pers

6 st vitlöksbaguetter

Het Majonäs
1 röd chili, välj själv styrka
1 ägg
1 msk vitvinsvinäger
1 msk fransk senap
1 msk tomatpuré
2 1/2 dl olja
1/2 tsk salt, gärna flingsalt

1. Skölj och kärna ur chilin. Mixa chili, ägg, vinäger, senap och tomatpuré med mixerstav eller i en liten matberedare.
2. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle. Smaka av med salt.

Kvällens Varmrätt Tortillakorg med tacosgryta och ostnachochips



4 pers

4 tortilla bröd
4 kycklingfileér
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
½ påse fajitakryddor
ett par nävar nachochips
riven ost

Stek tortillabröden snabbt i ett stekjärn och stoppa ner dom i en lagom stor skål. Ställ in dom sen i ugnen i ca 15 på 175 grader.
Skär kycklingen i bitar och stek den med den hackade löken. Häll på fond och fajitakryddorna. Låt steka en liten stund till och slå sen på grädden. Låt grytan koka på svag värme ca 15 minuter.
Lägg lite nachochips på en plåt och strö riven ost på. Släng in dom i ugnen på 200 grader i ca 5 minuter.

Fyll skålarna med grytan och lägg nachochipsen bredvid på tallriken. En klick het majonäs och salsasås är gott till.

Smaklig Måltid

Kvällens Efterrätt: Smördeg med bär och hemmagjord glass



4 pers

4 smördegsplattor
100 g blandade bär
2 dl riven mandelmassa
1 uppvispat ägg
2 msk florsocker

Gör så här:
Lägg smördegen på en plåt. Pensla dom med uppvispat ägg. Lägg i mitten först riven mandelmassa sen bären.
Släng in dom i ugnen i 200 grader tills dom fått fin färg. Låt dom vila en stund innan du puddrar över florsocker.

Blandadbär Glass

300 blandade bär
3 dl vispgrädde
3 ägg
1½ tsk vaniljsocker
5 msk florsocker

Om du använder frysta bär, låt dem ligga framme lite så de tinar lite grann. Vispa äggen, vaniljsockret och florsockret. Tillsätt bären och vispa lite så att blåbären mosas lite grann men inte helt och smeten blir blå/röd. Vispa grädden. Rör ner grädden i bärssmeten.

Häll smeten i en form eller plastburk med lock. Ställ in i frysen. Rör om efter ca 2 timmar för att inte alla bär ska ligga på botten när glassen är klar. Frys ytterligare 2 timmar (eller längre).

 Låt stå ½ timme i rumstemperatur eller 2 timmar i kylskåp innan servering. Servera! Ät och njut!






Kommentarer
Postat av: Helen

En helt underbar middag med all lyx som det innebär att komma hem till dukat bord med alla dessa godsakerna. Tack för en underbar middag

2011-04-01 @ 21:18:18
URL: http://johansrecept.blogg.se/
Postat av: tuva

mmm... ser underbart gott ut! :D

2011-04-05 @ 18:42:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0