Kycklinggratäng med bacon och champinjoner
4 pers
Ingredienser
500 g kycklingfilé200 g färska champinjoner
1 paket bacon
1-2 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
4 dl matlagningsgrädde
1 msk kalvfond
1½ msk mjöl
Salt
Svartpeppar
Hackad persilja till garnering
Gör så här
Skär kycklingen i bitar och stek dem i olja eller margarin. Salta och peppra. Ta ur dem ur pannan och lägg dem i en ugnssäker form.
Skär baconet i bitar och stek det, men inte helt knaperstekt. Lägg det sedan på ett hushållspapper.
Fräs champinjonerna, strö över mjölet och häll i matlagningsgrädden. Tillsätt senapen och pressa i vitlöksklyftan. Tillsätt kalvfonden. Smaka av.
Häll såsen över kycklingen och strö över baconet. Gratinera i 225 grader i 10 minuter.
Strö över hackad persilja innan servering. Servera med pasta eller ris och sallad.
Skär baconet i bitar och stek det, men inte helt knaperstekt. Lägg det sedan på ett hushållspapper.
Fräs champinjonerna, strö över mjölet och häll i matlagningsgrädden. Tillsätt senapen och pressa i vitlöksklyftan. Tillsätt kalvfonden. Smaka av.
Häll såsen över kycklingen och strö över baconet. Gratinera i 225 grader i 10 minuter.
Strö över hackad persilja innan servering. Servera med pasta eller ris och sallad.
SMAKLIG MÅLTID ÖNSKAR JOHAN
Kommentarer
Postat av: Tom
Deeen här verkar god x)
Trackback