Fyllda Potatisbullar



6 pers

600 g potatis
1½ dl vetemjöl + ½ dl vetemjöl
3 äggulor
1 tsk salt
1 gul lök
½ paket bacon
½ färsk chili
30 g lagrad prästost
1 msk smör + 2 msk smör
1 rosmarinkvist
1½ l vatten + 2 kycklingbuljongtärning
Garnering
timjan
rosmarin

Gör så här:
Koka potatisen mjukt och pressa den genom potatispress. Tillsätt äggulor och 1½ dl vetemjöl och salt.
Skala och finhacka löken, skär baconet i småbitar. Fräs lök och bacon i smör och rör sen ner chili.
Låt svalna och rör sen i osten.
Mjöla händerna och ta upp en matsked av potatisdegen i handen. Platta ut den i handen och lägg en tsk av röran i mitten och vik in kanterna och rulla den sen till en boll.
Koka upp buljongen i en gryta och lägg i bollarna. Låt dom småkoka i ca 4 minuter. Ta upp dom med hålslev och skölj av dom snabbt i kallt vatten och lägg dom på ett fat med lite olja.
Stek sen bollarna i ett järn med 2 msk smör och en rosmarinkvist.

Gott till kyckling eller kött. Smaklig måltid önskar johan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0